maandag 9 april 2018

Depressie oorzaken en gevolgen

Depressie : oorzaken , gevolgen en behandeling. Inzetten op praten of pillen? Je kunt spreken van een depressie als: - Je niet meer van.


Een depressie is meer dan alleen maar slecht gehumeurd zijn. Vele andere klachten zoals hoge bloeddruk, ziekte verzuim en een slechter ruimtelijk geheugen zijn een aantal gevolgen hiervan! Meer over depressie en hersenwerking.


Darmflora en depressie. Raes, bracht een verband aan het licht tussen darmflora en mentale gezondheid. Allerlei sociale, psychologische en biologische factoren spelen op elkaar in.


Ook kunnen er neurologische oorzaken zijn, zoals de ziekte van Parkinson. Vaak spelen meerdere omstandigheden een rol. Het is meestal moeilijk om de psychologische oorzaak of aanleiding van een depressie op te sporen. Gevolgen van een depressie.


Persoonlijke eigenschappen Bepaalde persoonlijke eigenschappen kunnen iemand extra kwetsbaar maken voor somberheid. Andere lichamelijke oorzaken. Maar ook andere stoffen in het lichaam kunnen een rol spelen en de kans op depressie vergroten, zoals medicijnen, alcohol en drugs, maar ook ontstekingen. Oorzaken en risicofactoren. Over hoe een depressie ontstaat, is nog veel onduidelijk.


Depressie oorzaken en gevolgen

Meestal speelt een combinatie van biologische, sociale en psychische factoren een rol. Erfelijkheid is de belangrijkste biologische factor. In sommige families komen depressies vaker voor dan in andere. Er bestaan veel verschillende oorzaken van depressie. Lees hier over de mogelijke oorzaken van depressie en wat de gevolgen zijn.


Kinderen van ouders met een depressie hebben bijna drie keer zoveel kans om zelf een depressie te ontwikkelen. Dat iemand erfelijke aanleg heeft voor depressie betekent niet dat de depressie daadwerkelijk aanwezig zal zijn. Ook omgevingsfactoren spelen een rol in het aanleggen van een depressie.


Bij een zware depressie mag je er van uitgaan dat die er gevolgen zijn. Niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn omgeving. Mogelijke gevolgen van een depressie Over de symptomen, oorzaken en behandeling van depressie is al veel geweten. In dit artikel wordt hierop niet verder ingegaan maar staan we stil bij wat de mogelijke.


Ons libido verlaagt en we hebben in niets meer zin. Seks doet je goed voelen en terwijl span je jezelf fysiek in. Deze twee functies zijn aangetast bij personen met een depressie. Artsen hebben een online zelfhulpprogramma ontwikkeld dat depressie , stress, angst en burn-out. Bij een depressie staan andere gevoelens op de voorgron namelijk somberheid en het je niet meer voor kunnen stellen ooit nog gelukkig te kunnen zijn.


Daarnaast is de sombere stemming van een depressie meer aanhoudend en niet gebonden aan specifieke gedachten, zoals gedachten of herinneringen aan de overleden dierbare. Maatschappelijke gevolgen. Ook voor ouders en broers en zussen van depressieve kinderen en jongeren zijn er gevolgen. Omgaan met het depressieve gezinslid en dat volhouden, is zwaar voor de omgeving.


De omgeving loopt daardoor ook meer kans zelf een depressie te ontwikkelen. Kunnen bij een bepaalde gevoeligheid tot depressie leiden. Ze is hoogleraar aan het VU Medisch Center en leidt o. Haar presentatie is hier in te zien.


Depressie oorzaken en gevolgen

Een postnatale depressie , ook wel postpartum depressie genoem is een emotionele reactie die een paar dagen tot een paar maanden na de bevalling komt opzetten en vaak niet langer dan twee weken aanhoudt. Moeder en vaders kunnen last hebben van prikkelbaarhei nervositeit, somberheid en slaapproblemen. We bespreken de verschillende vormen en symptomen van depressie en benoemen de meest voor de hand liggende oorzaken. Verder lichten we de invloed van stress op een depressie toe en bespreken we mogelijke behandelingen die helpen bij het omgaan met depressies. Uit een recent onderzoek is gebleken dat mensen die veel transvetten en verzadigde vetten, de slechte vetten, eten, veel meer kans maken op stemmingswisselingen en in het ergste geval een depressie.


Over de oorzaken van een bipolaire stoornis is de kennis vooralsnog beperkt, maar er zijn duidelijke aanwijzingen dat het gaat om een samenspel van genetische kwetsbaarhei factoren in de ontwikkeling van het individu, en uitlokkende psychosociale factoren voorafgaand aan een episode. Je huisarts is de geschikte persoon om je verder te helpen of eventueel door te verwijzen. Hoe sneller je je depressie aanpakt, hoe beter ze te behandelen is en hoe minder zwaar de gevolgen wegen. Heb vooral geen schrik om erover te praten.


Depressie oorzaken en gevolgen

Voor je arts is depressie dood normaal, een ziekte zoals elke andere ziekte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts