Iedereen heeft wel eens een angstig gevoel. Of last van een donkere bui. Maar wat als dat gevoel niet meer weggaat? Een angststoornis of depressie kan je leven beperken.
Toch praten we er weinig over. En dat is jammer, want als we elkaar vragen of vertellen hoe het gaat, kunnen we elkaar beter begrijpen. Er samen over praten, helpt.
Leven met een depressie is een zware opdracht, zoveel is duidelijk. De ontwikkeling van een depressie is niet altijd even duidelijk. Omgaan met een depressieve partner. Het is niet verwonderlijk dat je er als partner een tijdje overheen kan kijken. Maar als het duidelijk wordt dan je kan zeker een belangrijke steun zijn voor je partner.
Je zal echter ook voor jezelf moeten zorgen. Hoe voelt het om depressief te zijn? Wat kun je als naasten het beste voor iemand met een depressie doen? Luc schreef er een blog over en gaf tips voor het omgaan met een depressief persoon, zo lezen we op psychosenet. Als je partner een depressie heeft, heeft dat gevolgen voor de relatie.
De partner van iemand die depressief is, loopt risico om ook depressief te worden. Een depressie kan zeer ingrijpend zijn voor degene die het doormaakt, maar ook voor iedereen in de nabije omgeving kan de depressie grote gevolgen hebben. Als je van dichtbij te maken krijgt met iemand die depressief is, dan kan dit allerlei gevoelens oproepen: machtelooshei angst, wrevel of verdriet. Je een beetje down of neerslachtig voelen is een natuurlijk onderdeel van het leven. Als mensen ons teleurstellen, als zaken verkeerd gaan, of als we geliefden of gewaardeerde dromen kwijtraken, dan steken deze.
Hulp bij het omgaan met je alledaagse leefsituatie kan mensen met een depressie helpen richting te geven aan en keuzes te maken in hun persoonlijke leven, thuis en op het werk. Lees dit artikel hoe je het beste kan omgaan met een chronische depressie. Tip 1: Ga meer bewegen. Uit onderzoek blijkt dat beweging een grote positieve invloed uitoefent op je stemming.
Tijdens het bewegen komen er endorfinen vrij die je stemming verbeteren. Als je echter leert omgaan met depressie , dan kun je er weldegelijk goed van herstellen. Wees daarom gerust, hoe slecht de situatie ook lijkt, er is altijd een einde. Door goed voor jezelf te zorgen en hulp te vragen aan je omgeving en professionals kun je in een paar stappen al heel ver komen. In dit uitgebreide artikel leg ik uit hoe je met je moet omgaan met depressie.
Ik heb mij jarenlang aan deze ‘regels’ gehouden, en ik hoop dat jij er ook wat aan hebt. Inmiddels gaat het beter met mij, maar dit is weleens anders geweest. Bijna een vijfde van de volwassenen krijgt vroeg of laat in hun leven een depressie. In dit artikel krijg je een uitleg van de symptomen en tips over hoe je het beste kan omgaan met een chronische depressie. Je weet niet goed wat je kan doen om de ander te helpen, zonder zelf opnieuw een depressie te ervaren.
Mensen met een depressie weten vaak niet wat ze moeten doen om zich weer goed te voelen. En ook vrienden en familie hebben vaak geen idee hoe ze iemand kunnen helpen. Daaroenkele tips om je depressie te lijf te gaan. Het is gemakkelijk om te denken dat jouw klachten vanzelf over gaan, maar vaak is dit niet het geval. Praat met je partner, familie en vrienden over je gevoelens.
Zoek hulp bij de huisarts. Hij of zij bespreekt met je hoe je je depressieve klachten kunt aanpakken en verwijst je eventueel door. Over de behandeling van depressie hebben hulpverleners onderling afspraken gemaakt. Deze staan in de zogenoemde multidisciplinaire richtlijn.
Een depressie heeft niet alleen gevolgen voor degene die lijdt aan de depressie , maar ook voor degene die met deze persoon samenleeft. Samenleven met een depressieve partner is zwaar. De relatie is vaak niet meer zoals voorheen.
De partner dient zich in veel gevallen aan te passen en heeft veel te incasseren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.