donderdag 5 april 2018

Hoe noem je iemand die alleen over zichzelf praat

Daarom is de kans groot dat je de volgende keer dat je deze persoon tegenkomt een excuusje zult bedenken om niet nog een gesprek met hem of haar aan te hoeven gaan. Iemand die veel te veel over zichzelf praat , heeft geen duidelijke grenzen gesteld tussen zichzelf en zijn omgeving. Herkenbaar: figuren die alleen over zichzelf praten. Iedereen kent wel iemand die het liefste over zichzelf praat. Ze stoppen niet meer, je komt er never nooit tussen.


Jouw woorden doen er niet meer toe, en als ze dat wel doen is dat uit beleefdheid. Als iemand alleen maar over zichzelf kan praten. Sterker nog: deze brallende personen worden meer dan eens opzettelijk vermeden.


Het is namelijk godsgruwelijk irritant als iemand jou steeds onderbreekt om zijn of haar zegje te doen. Vooral als wat ze vertellen eerder onschuldig is. Een beetje zelfpromotie kan geen kwaa vooral wanneer je goed werk hebt afgeleverd.


Hoe noem je iemand die alleen over zichzelf praat

Dat mensen de loftrompet over zichzelf steken moet. Als je tijdens het luisteren naar iemand alleen maar bezig bent om te wachten tot iemand ademhaalt zodat jij kan inhaken, dan luister je niet goed. Je kunt ook denken: de gedachten die mijn hoofd in komen, terwijl ik luister, kan ik er aan de andere kant weer laten uitgaan. En belangrijker nog… zorg dat wanneer je alleen bent met die persoon je je telefoonopnemer aan hebt staan zodat je de persoon in kwestie altijd kan confronteren met zijn of haar gedrag en leugens. Hoe ga je daar mee om en hoe beïnvloedt dit je opvoeding?


Binnen die seconden dus al. En dat moet je maar net even weten. Wanneer je met iemand praat zijn er drie fases, zegt Mark Goulston psychiater en auteur van het boek Just Listen.


In het begin spreek je kernachtig en to the point, maar onbewust zul je merken hoe lekker het voelt om te praten. En daarmee krijg je de macht en controle terug die je uit handen hebt gegeven. Er zijn inderdaad mensen die alleen maar over zichzelf praten en dat is inderdaad vervelend.


Bij jou zijn het je vriendinnen en ik snap dat je daar verdrietig van wordt. Aan de andere kant zijn er ook zat mensen die belangstellend zijn naar anderen en echt om anderen geven. Je kunt nu wel van je afschrijven dat je haar een klager vin die altijd over zichzelf praat , maar mensen zijn nu een maal verschillend. Als ze te overheersend is en jij je verhaal echt niet kwijt kan, en er echt niet goed naar je geluisterd wordt kun je je afvragen of ze wel zo geschikt is als vriendin. Als je iemand bent die van nature heel veel geeft, dan zal je zien dat je in relaties komt met mensen die alleen maar nemen.


Wat er namelijk gebeurt als je in een relatie zit waarin je constant aan het geven bent, en hij constant aan het nemen is, dan vindt hij dat prima. Er zijn nou eenmaal mensen die van nature heel veel over zichzelf praten en die hebben de mensen zoals TS nodig om tegenaan te praten. Er zijn echter ook genoeg mensen die alleen maar over zichzelf praten omdat ze zich geen houding weten (onzekerheid) tegenover de ander, die weten zich geen raad met de informatie die anderen vertellen, vinden het moeilijk daar complimenten over te geven of zijn bang dat ze anderen hun eigen mening opdringen. Mijn buurvrouw en iemand in mijn familie doen dat.


Gewoon lekker tegen zichzelf keuvelen. Het zijn normale, fijne, leuke mensen. Je hoor wel dat je dan iets geestelijk mankeert, maar volgens mij is dat niet waar, het zijn gewone prima mensen. Op die manier stel je vast wat je moet doen en hoe je je moet gedragen in verschillende situaties. De regulatie van het eigen denken is sowieso erg belangrijk.


Hoe noem je iemand die alleen over zichzelf praat

Mensen die positief tegen zichzelf praten, hebben meer kans op een gezond leven zonder stress en een betere psychologische gezondheid. Tuurlijk hardstikke leuk voor ze, maar laat een ander ook zijn verhaal doen en toon daar begrip, respect, medeleven, trotsheid enz in. Met iemand praten die je niet kent.


Het geheim is dat je niet te lang moet wachten, anders kan iemand anders eerst met ze gaan praten. We kennen allemaal wel van die mensen die altijd aandacht willen. In de meest extreme gevallen is deze aandachttrekkerij het gevolg van een geestelijke onevenwichtighei en kunnen we het gedrag plaatsen in de categorie persoonlijkheidsstoornissen.


Hoe noem je iemand die alleen over zichzelf praat

Na een tijdje valt het je op dat de narcist alleen over anderen praat. Over vriendinnen en familie of zelfs onbekenden, maar nooit vertelt de narcist iets over zichzelf. Natuurlijk pocht hij wel over zijn prestaties, maar echt iets persoonlijks zul je niet horen.


Dat valt wel te begrijpen als je weet hoe leeg en eenzaam een narcist eigenlijk is. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat hardop praten je helpt een taak succesvol te volbrengen. Vervolgens werd gemeten hoe goed de deelnemers zich concentreerden en de taak volbrachten, waarbij de groep die de instructies hardop had gelezen beduidend beter.


Mensen die je energie vreten delen vaak een paar eigenschappen waardoor je ze eenvoudig kunt herkennen. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende eigenschappen van mensen die je energie vreten. Iemand die je energie zuigt: Praat constant over zichzelf en toont weinig interesse. Door dingen te delen kun je je.


Ik praat hardop tegen mezelf. Ik ben en heb een rare gewoonte. Als ik alleen ben, begin ik hardop tegen mezelf te praten.


Het kan soms over een gebeurtenis gaan die net is gebeurd en die ik dan ga evalueren. Het tweede e-boek: De Ban verbreken gaat over hoe je jezelf kunt bevrijden uit een relatie met de narcist. Hoe vertel ik haar dat ze in zichzelf praat ? Mijn moeder (53) heeft lichamelijke problemen en slikt veel medicijnen. De laatste tijd praat ze heel erg hard in zichzelf.


Ik kan haar gesprekken volgen in een andere kamer met de deur dicht en met harde muziek in mijn koptelefoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts