dinsdag 20 november 2018

Getrouwd belastingvoordeel

Het bruto jaarloon van je fiscale partner is 14. Dat valt in het laagste tarief van 3. Reken je de aftrekpost aan je fiscale partner? Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, heeft dit gevolgen voor de belasting die u moet betalen of terugkrijgt. Hieronder vindt u een overzicht van de zaken waar u rekening mee moet houden. Getrouwd zijn en uw keuze van huwelijksstelsel heeft gevolgen voor bepaalde elementen van uw belastingsaangifte.


Ontdek dewelke bij Belfius Bank België. Steeds meer koppels kiezen voor een wettelijk samenlevingscontract, terwijl het aantal mensen dat trouwt voor de wet wat terrein moet inleveren. Nochtans biedt het huwelijk nogal wat financiële en fiscale voordleen, zegt Sven Hubrecht, inheritance tax planner bij Optima.


Als u een of meer personen ten laste hebt, krijgt u een belastingvoordeel , namelijk een verhoging van uw belastingvrij minimum. Dat betekent dat een groter deel van uw inkomen niet belast wordt en dat uw verschuldigde belasting dus verlaagt. Het is dan ook belangrijk te weten welke personen u op fiscaal vlak als ten laste kunt beschouwen.


Voor het jaar van het huwelijk beschouwt de administratie gehuwden in principe fiscaal als alleenstaanden. Nu wij namelijk financiële partners zijn ontvangen wij geen zorg toeslag meer. Wij moeten €2terug betalen (geheel jaar) en zijn dus haast €per maand armer. Hier eten wij normaal gesproken ruim een week van en voor ons is dit.


Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is uw echtgenoot of partner ook uw fiscale partner. Bent u het hele jaar fiscale partners of kiest u ervoor om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd? Dan vult u uw aangifte anders in.


Getrouwd belastingvoordeel

Vanaf wanneer bent u fiscale partners? Need to translate getrouwd from Dutch? Here are possible meanings. Feesten en partijen zijn altijd een van mijn grootste hobby’s geweest (van wie niet!) en het leek mij leuk om dat te combineren met een andere hobby: mooie websites bouwen.


Als het nettobedrag van zijn bestaansmiddelen niet hoger is dan 3. Wanneer twee mensen voor elkaar kiezen, gaan sommigen feitelijk samenwonen, zonder enige formaliteit. Anderen koppelen daar een huwelijk aan vast. Nog anderen willen dat niet maar leggen hun samenwoning wel officieel vast met een verklaring van wettelijke samenwoning op de gemeente. Samenwonen of trouwen: fiscaal kantje.


Zowat iedere stap in een mensenleven heeft fiscale gevolgen. Ook gaan samenwonen of trouwen heeft een fiscaal kantje. Bent u zelfstandige of oefent u een vrij beroep uit? Eenverdieners moeten een steeds groter deel van hun inkomen afstaan aan de fiscus.


De belastingdruk op huishoudens met één kostwinner is het afgelopen decennium hoger geworden dan die op. Berekenen van het werkelijke belastingvoordeel. Om nu het belastingvoordeel te berekenen en te berekenen wat uw netto voordeel zal zijn dient u te weten hoe groot de belastingschijven zijn in de lagere inkomsten categorieën.


Getrouwd belastingvoordeel

Echtgenoten getrouwd met ‘scheiding van goederen’ hebben dus meer financiële autonomie. Na een scheiding valt het stelsel ‘scheiding van goederen’ voordeliger uit voor de echtgenoot met het hoogste inkomen en de meeste bezittingen. Voor de partner met het laagste inkomen kan het stelsel dan weer rampzalige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld door je partner op te nemen in je pensioenregeling. Of juist nog even niet.


Als je degene met wie je samenwoont aanmeldt voor een partnerpensioen, ben je voortaan sowieso elkaars fiscale partner. De doctoraatsbeurs van uw partner kan inderdaad belastingvrij worden toegekend. Is dat zo, dan levert de woonbonus haar geen belastingvoordeel op, want geen belastingvermindering zonder belasting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts