vrijdag 23 november 2018

Lat relatie juridisch

Lat relatie juridisch

Vraagsteller, Wat u kunt doen is naar een notaris om een algehele volmacht op te laten stellen zodat uw partner tijdens uw leven zaken kan regelen en eventueel een testament zodat uw partner uw begrafenis kan regelen. Hallo,ik zit in een Lat - relatie. Ik voel aan dat het verkeert aan het lopen is! Nu is zij mij aan het domineren om financieel meer geld te geven. Dat zegt relatietherapeute Rika Ponnet in een column op de website van Radio 1. Daarom pleit fiscaal jurist Michel Maus voor een juridisch kader.


Ik ben dit echter beu,en zou tijdens zij is gaan werken mijn meubelen en. De duurzaamheid van de relatie kan dan eventueel via getuigen bevestigd worden zoals bij een huwelijk. De wettelijke erkenning van de latrelatie zou de partners toelaten om een zeker juridisch statuut ten aanzien van elkaar te verkrijgen en hen wederzijdse erfrechten kunnen toekennen. Als de gemeente uw relatie als samenwonen kwalificeert, dan wordt uw bijstandsuitkering stopgezet. Een latrelatie is een liefdesrelatie waarbij twee minnaars een in hoofdzaak monogame relatie hebben en ervoor kiezen geen gezamenlijke huishouding te voeren, maar apart te wonen.


Voor deze relatievorm wordt meestal gekozen als beide partners hun zelfstandigheid niet willen opgeven. Juridisch heeft samen­wonen nauwelijks consequenties. Het geeft recht op enkele fiscale voordelen wanneer het paar zich als fiscale partners laat aanmerken, maar daar houdt het mee op.


Lat relatie juridisch

Eigen afspraken kunt u vastleggen in een samenlevingscontract, bijvoorbeeld over het gebruik van bankrekeningen en de verdeling van spullen bij beëindiging van. De koepel van de organisatie is altijd een vzw, maar het statuut van de lokale groe-pen en hun link met de koepel is vaak minder duidelijk. Voor organisa-ties zijn het gewoon ‘afdelingen’, maar dit is een begrip dat juridisch niet gehanteerd wordt. Om één en ander te verduidelijken.


Een latrelatie is niet een soort relatie light en ook bij een latrelatie is het belangrijk om vanaf het begin duidelijkheid te hebben over de relatie. Het is dus belangrijk om vooraf duidelijk met elkaar te bespreken wat de wensen en behoeften zijn, maar ook waar de grenzen liggen voor beide partners. De verhalende zorgverzekeraar kan niet altijd de ziektekosten bij de aansprakelijke partij in de schoenen schuiven.


LAT - relatie : subrogatieverbod van toepassing? Wil je een lat relatie beginnen en je maakt de kinderen duidelijk dat zij op de eerste plaats blijven, dan zal het een stuk makkelijker zijn om een lat relatie te beginnen. Dat jij een lat relatie wilt aangaan is niet wat de kinderen verzonnen hebben, maar naar de mening van de kinderen zul je wel moeten luisteren. Hij gaat mij enig erfgenaam maken.


Ik heb een Lat - relatie met mijn vriend. Hun antwoord: “ Als het om niet te hoog bedrag gaat, bijv. Het feit dat u ieder een eigen woning hebt, wil nog niet zeggen dat u recht heeft op een toeslag als alleenstaande. Als u het grootste deel van de tijd bij elkaar bent, wordt u als gehuwden gezien, met als gevolg dat u mogelijk geen recht hebt op een toeslag.


Zeg nou zelf: als in een van de woningen de melk telkens verzuurt of de kapotte wasmachine niet meer wordt vervangen, dan is er geen sprake meer van apart wonen. HelloLaw geeft juridisch advies op maat en zoekt samen met jou naar een oplossing die bij jou past. Over vragen stellen op Rechtswinkel. Hier kunt u gratis en anoniem uw juridische probleem publiceren en uw juridische vraag stellen. U dient uw vraag anoniem te stellen, dus zonder namen of andere persoonsgegevens.


Hierbij kiezen partners ervoor om apart te wonen terwijl ze toch een stabiele relatie hebben. Als u de grootste deel van de tijd bij elkaar bent wordt u als gehuwden gezien. Het subrogatieverbod is niet van toepassing. Het Hof gaat ervan uit dat er sprake was van een affectieve duurzame relatie.


Aan de andere kant had de vrouw niet de sleutel van de woning van de man. Ongeveer één op twintig Vlamingen boven de dertig zit in een latrelatie (living apart together). Vaak gaat het om gescheiden partners die een oplossing zoeken om hun nieuwe relatie te verzoenen met het ouderschap. Het feit dat u alle twee een eigen woning heeft of huurt, is niet voldoende om niet als samenwonend door de gemeente aangemerkt te worden. Als u gaat samenwonen, kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering of toeslag.


Bekijk uw situatie om te zien of uw inkomen wordt verhoogd of verlaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts