donderdag 15 november 2018

Hoeveel leeftijdsverschil relatie

Wat je kunt doen als je omgeving begint te zeuren over je nieuwe vriend. Dat suikerooms en suikertantes niet bestaan en waarom je deze termen aan de wilgen mag hangen. Wat de twee drijfveren zijn die aan dit zeuren ten grondslag liggen. Onbegrip voor deze veranderde beleving kan een relatie flink onder druk zetten. Elke relatie is anders, is uniek, en je kunt geen standaardformule geven van een relatie met een oudere of jongere partner.


Wat is het gemiddeld leeftijdsverschil in een relatie ? Tegenwoordig is bijna alles in een relatie mogelijk. Zo kun je trouwen met iemand van hetzelfde geslacht en is tegenwoordig ook een relatie met iemand die veel ouder of jonger is niet heel raar meer. Er zijn talloze boeken over geschreven en het is het onderwerp van vele films: een significant leeftijdsverschil in een relatie. Hoi, De topictitel zegt het al, hoeveel jaren verschil vind jij dat moet kunnen in een relatie ? Ik zelf heb een buurmeisje van jaar, die ziet erook niet verkeerd uit maar om nou daar iets mee te beginnen nou nee. Een relatiekeuze is ontzettend persoonlijk.


In Nederland hebben de meeste mensen de vrijheid om zelf te bepalen met wie zij een relatie aan gaan, en dat is ontzettend fijn. In de liefde is leeftijd maar een getal, toch? Helaas is dit niet helemaal het geval. Het leeftijdsverschil in je relatie zegt blijkbaar toch iets over hoe groot de kans is dat jullie uit.


Je hebt de uitspraak ‘je bent zo jong als je je voelt’ vast weleens voorbij horen komen, maar het blijkt dat het in een relatie toch wat gecompliceerder ligt dan dat. Hoeveel schelen jij en je partner? Ik denk niet dat je daar een limiet aan kan stellen. Het gaat er gewoon om hoe verschillend jullie zijn, en of jullie in verschillende fases van je leven zitten. Mooiste voorbeeld hiervan zien we hier in de vorm van Paul Jambers.


Klein leeftijdsverschil tussen kindjes (-maanden) Als er weinig leeftijdsverschil is, zul je zeker merken dat de eerste jaren tropenjaren zijn. Ik heb zelf een relatie met een ouder iemand. Beroemde koppels: als leeftijdsverschil geen probleem is… Maar of het nu de man of de vrouw is die de jongste van het stel is, bij wewomen maken we geen onderscheid. We hebben een lijstje van veertig beroemde koppels gemaakt die tonen dat op liefde geen leeftijd plakt. Qua leeftijdsverschil merkte je weinig je voelt je zelf nog jong en vaak gedraag jij je daar ook naar.


Hoeveel leeftijdsverschil relatie

In elke relatie moeten partners naar elkaar toe groeien dit heeft in princiepe niet zoveel met leeftijds verschil te maken. Als je van elkaar houd heb je veel voor elkaar over. Van de enquêtemedewerkers gaf procent aan dat drie tot vier jaar het ideale leeftijdsverschil is als koppel. Voor procent mag het nog iets meer zijn, namelijk vijf tot zes jaar.


Ik zit nu zelf in een schuitje, met een groot leeftijdsverschil maar weet dat het puur liefde is. In alle westerse landen kan circa procent van alle gehuwde heteroseksuele stellen worden geclassificeerd als partners met een groot leeftijdsverschil (tien jaar of meer). Deze omvatten over het algemeen oudere mannen die een relatie aan zijn gegaan met jongere vrouwen. Maar overwint liefde in de praktijk ook het leeftijdsverschil ? Door gebruik te maken van Scholieren.


De samenleving neigt minder kritisch te zijn als het leeftijdsverschil andersom is: een oudere man die een (seksuele) relatie heeft met een jongere vrouw. Het is veel normaler om mannen met een jonge minnaar te zien. Mensen zien traditioneel de man als de broodwinnaar. Voor zover je het natuurlijk voor het kiezen hebt, want kinderen krijg je natuurlijk niet op bestelling.


Het moet je gegeven zijn en soms laten de omstandigheden niet toe om eerder voor een tweede (, derde of vierde) kindje te gaan. Het verschil in onze (nieuwe) relatie is jaar. Een probleem dat misschien onderschat wordt bij een (groot) leeftijdsverschil is de pensionering. Leeftijdsverschil voel je aan bij pensioen.


Hoeveel leeftijdsverschil relatie

Zelf heb ik het geluk als ambtenaar met jaar gepensioneerd te worden. Wat doe je of wat doe je niet en waar hou je rekening mee voor je aan een tweede kindje begint? Maak je niet te druk over leeftijdsverschil ! Als is een seksuele relatie tussen een meerderjarige en minderjarige in principe strafbaar. Maar geen rechter die een 18-jarige zal veroordelen als deze een relatie heeft met een 16-jarige.


Mits alles vrijwillig is gegaan en er geen sprake is van machtsmisbruik. Een leeftijdsverschil van jaar vind ik, ook op jouw leeftij, echt niet veel hoor! Wat je moet doen als het leeftijdsverschil in de relatie kleiner is dan jaar (volg dit stap-voor-stap-plan en krijg de toprelatie die je verdient). Wat voor effect heeft leeftijdsverschil op een relatie ? Seks was intressant een hoop geleerd maar jesus wat bizar om te zien hoeveel macht ze uithanden gaven aan. Lees ook: hoe breng je romantiek in je relatie terug?


Eventuele nadelen van een leeftijdsverschil. Wat een punt zou kunnen zijn bij het leeftijdsverschil in een relatie is bijvoorbeeld de kinderwens, hij voelt zich te oud terwijl zij hem graag als vader zou zien. Is leeftijdsverschil in een relatie belangrijk?


Als je omgaat met iemand die een flink aantal jaren ouder of jonger is dan jijzelf, dan zijn hier een paar dingen om over na te denken. Als je beseft waar je aan begint, is er een goede kans dat je relatie de tand des tijds doorstaat. Ik zeg net wel dat leeftijdsverschil niet uitmaakt, maar eigenlijk wel.


Hoeveel leeftijdsverschil relatie

Hoe oud zijn jullie nu?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts