donderdag 29 november 2018

Klachten depressie

Naast psychische klachten zijn er lichamelijke klachten die kunnen wijzen op een depressie. Het duurt vaak even voordat mensen doorhebben dat hun lichamelijke klachten te maken kunnen hebben met hun depressiviteit. Je klachten hebben invloed op je gedachten en gedrag. Hieronder vind je de belangrijkste klachten op een rij.


Je hoeft niet alle klachten tegelijk te hebben om van een depressie te spreken. Ook kunnen klachten per persoon verschillend en op andere perioden van de dag tot uiting komen. Soms kan een depressie ook de oorzaak zijn van vage, onverklaarbare klachten , zoals duizelighei hoofd-, buik- of rugpijn. Bij een ernstige depressie worden de klachten steeds erger. De depressie heeft een zware impact op je leven.


De dagelijkse activiteiten lukken niet meer of lopen zeer moeilijk. Somatische klachten hebben betrekking tot het lichaam. Voorbeelden van somatische aandoeningen zijn: nierfalen, reuma, Ziekte van Parkinson, kanker. Het vroegtijdig herkennen en onderkennen van klachten en in een vroeg stadium hulp zoeken verhoogt de effectiviteit van de behandeling en kan voorkomen dat de depressie onnodig lang duurt. Het is verstandig om bedacht te zijn op de signalen die een voorbode kunnen zijn voor het ontwikkelen van een depressie.


Een depressie is de ziel die ziek is. Klachten › Hoe herken je een depressie ? Als je last hebt van depressieve gevoelens kun je veel verschillende klachten hebben. Al deze klachten kunnen verschillende soorten oorzaken hebben. De lijsten van klachten zijn. Supportgroepen op de kaart Gespreksbegeleiders gezocht Steun ons!


De een heeft milde klachten , maar kijkt daar zo somber tegenaan dat hij toch denkt een depressie te hebben. Anderen hebben ernstige klachten , maar hebben juist de neiging deze te onderschatten. Of jij last hebt van een depressie , hangt vooral af van de hoeveelheid symptomen die je ervaart.


Klachten depressie

Als je vijf of meer van de bovenstaande klachten ervaart, kan het zijn dat je last hebt van een depressie. Echter, als je minder dan vijf klachten hebt, betekent dat niet per se dat er geen sprake is van een vorm van depressie. Ondanks de bekendheid van de aandoening is depressie nog steeds een verkeerd begrepen ziekte. Heel wat mensen beschouwen de aandoening als een louter psychisch probleem, waarvoor de oplossing een kwestie is van wilskracht en morele weerstand. Een totaal onterechte visie, want een depressie is een ziekte zoals elke andere ziekte.


Indien de aanwezige klachten zeer ernstig zijn, dan zal het herstelproces langer duren dan wanneer er sprake is van milde klachten. Ook wordt de duur van een depressie beïnvloedt door de aanwezigheid van klachten die te maken hebben met bijvoorbeeld angst, persoonlijkheidsstoornissen of psychotische kenmerken. Met een depressie , kun je last hebben van allerlei klachten : psychische, maar ook lichamelijke.


Deze klachten beïnvloeden ook je gedachten en gedrag. Onthoud dat je nooit alle klachten tegelijkertijd hebt. En jouw klachten kunnen anders zijn dan die van iemand anders met een depressie. Vooral als de klachten voornamelijk lichamelijk zijn, zoals vermoeidheid en pijn in het hoof de maag, spieren en gewrichten. Bovendien is een depressie (nog) niet vast te stellen door een lichamelijk onderzoek, bloed- of hersenonderzoek.


Hartelijk welkom op de site van GGZ Groep - Depressie. Wij richten ons op het vroegtijdig onderkennen van depressie en bieden behandeling voor kinderen en volwassenen. Ook kunt u zich moe, onrustig, schuldig en waardeloos voelen. Neurologische klachten : krampen, rugpijn, hoofdpijn.


Die symptomen zijn niet specifiek voor een depressie en kunnen op een lichamelijke aandoening wijzen (hartziekte, spijsverteringsstoornissen). De arts zal dus moeten. Welke stappen kan ik nemen tegen mijn depressieve klachten? Ten eerste kan een depressie vanzelf voorbij gaan maar de kans is dan nog erg groot dat een nieuwe depressieve episode terugkeert. De oorzaak is dan namelijk vaak nog niet aangepakt.


Depressie kan vanzelf voorbij gaan maar grote kans op herval. Ook uit een depressie zich vaak in lichamelijke klachten zoals maag- of darmproblemen, pijn in de rug, gewrichten of spieren, pijn op de borst, hartkloppingen, benauwdhei duizelighei of hoofdpijn. Al deze psychische en lichamelijke klachten kunnen gevoelens van uitzichtloosheid geven. Het is een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of een zwaar teneergeslagen stemming.


Depressieve klachten kunnen geleidelijk ontstaan, maar ook acuut, zelfs binnen een dag. Als u er ten minste jaar last van heeft, heet dit dysthymie. Voor jongeren is dat ten minste jaar. De klachten zijn minder dan bij een ‘gewone’ depressie : het lukt u waarschijnlijk wel om te werken en de dagelijkse dingen te doen. Ook melden veel vrouwen die aan een depressie lijden, dat de klachten rond de menstruatie verergeren.


Verder komen depressieve klachten rond de overgang nogal eens voor. Dit wijst erop dat veranderingen in de hormonen, in ieder geval bij vrouwen, van invloed kunnen zijn op stemmingsklachten. Welke behandeling je nodig hebt, hangt af van de ernst en de duur van de depressie.


Klachten depressie

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk: Voorlichting over depressie en de klachten. Activiteiten doen, zoals hardlopen. Behandelprogramma’s op internet. Bij depressie (ve stoornis) is na een halfjaar hersteld.


Een actieve houding en levenswijze hebben een gunstige invloed op herstel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts