zondag 11 november 2018

Inhoud oefenen

Welkom op de pagina over inhoud ! Bovenaan deze pagina staat een uitleg over inhoud. Daaronder vind je oefeningen met inhoud. We raden je aan om eerst de uitleg door te lezen en daarna te gaan oefenen. Als je het al snapt kun je ook direct gaan oefenen.


Met dit werkblad oefen je het berekenen van de inhoud. De inhoud bereken je door lengte x breedte x hoogte te doen. Wanneer je dit hebt gedaan, weet je wat de inhoud van een object is.


Tip: lees eerst de online artikelen over het berekenen van de inhoud , zodat je goed voorbereid aan dit werkblad kunt beginnen! Kubieke meters (m³) omrekenen naar liter. Kuub zand grond beton grind en water. Een cilinder is een meetkundig figuur die bestaat uit drie onderdelen.


Inhoud en oppervlakte cilinder berekenen. De druk (Bar) x de inhoud van de fles (cilinder) = hoeveelheid zuurstof in de fles (liter). Zuurstof berekenen voorbeeld. Cilinderinhoud liter. Manometer geeft aan bar.


De patiënt krijgt liter zuurstof per minuut. Hoeveel minuten kan de patiënt de zuurstoffles nog gebruiken? Aanwezig zuurstof: x = 2liter. Bekijk opgaven met video uitleg over de inhoud van een prisma.


Inhoud oefenen

Reken de maten om en bereken de inhoud in liter. Online 8: Maten: omtrek en oppervlakte. Nog nooit was rekenen oefenen zo leuk. Met video-uitleg en scorerapport.


Let op: de komma van een decimaal getal is een punt. Dus als je wilt invoeren, geef je 1. Oefenen op de computer. Hier onder zie je een voorbeeldsom. Bij elke stap krijg je uitleg.


Bereken de inhoud in mvan een container van 7m bij dm bij 2cm. Bij het berekenen van de inhoud gaat het bij beide vormen om hetzelfde principe: grondvlak vermenigvuldigen met de hoogte. In deze theorie leggen we uit hoe je de inhoud van een cilinder kunt berekenen.


Het grondvlak (en het bovenvlak) van een cilinder is. Verschil inhoud en volume. In de natuurkunde wordt onderscheid gemaakt tussen inhoud en volume.


Het volume is de hoeveelheid ruimte (omvang) dat een voorwerp inneemt. Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer. Je kunt hier oefenen met de voorbeeldexamens rekenen die met Facet worden afgenomen. Dit voorbeeldexamen kan dus zowel qua inhoud als samenstelling afwijken van de huidige rekenexamens. Als je dit bericht ziet, betekent het dat we problemen ondervinden met het laden van externe bronnen voor Khan Academy.


Zoals je ziet lijkt dit hoofdstuk veel de vorige twee hoofdstukken. In dit uitlegfilmpje leer je hoe je kan rekenen met inhoud en gewicht, uitgedrukt in liters, milliliters, centiliters en deciliters. Hoi Amalia, Bedankt voor je vraag. Als het gaat over verhoudingen zou je kunnen zeggen dat staat tot 7. Wiskunde is een moeilijk vak. Althans dat vinden de meeste leerlingen.


Deze site is de wiskundesite van Scholengemeenschap Groenewald. Op deze site vind je allerlei hulpmiddelen om het vak wiskunde wat makkelijker te maken. In dit geval is de inhoud van de cilinder x 7= 7cm³. Je kunt de inhoud van een cilinder berekenen zonder dat je daar de formule bij nodig hebt.


Bestel de oefenboeken rekenen van Aandacht voor Rekenen om meten, gewichten en inhoud en vele andere onderdelen in te oefenen. Naast kale sommen zijn er ook veel redactiesommen over meten, gewichten en inhoud opgenomen in de oefenboeken. Download hier oefenexamens om te oefenen voor de inburgeringsexamens Lezen, Schrijven, Spreken, Luisteren en Kennis Nederlandse maatschappij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts