maandag 2 oktober 2017

Het vertrek programma

Zierikzee had al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. Veel daarvan is nu nog te zien. Daarna terug naar ons hotel en einde van de reis. Sportief, cultureel, een citytrip of een verwenweeken wij trachten een zo ruim mogelijk programma aan te bieden waarin iedereen zijn gading kan vinden.


Het Vertrek werkt voor zijn weekends en reizen samen met officieel herkende touroperators. Bij onze meerdaagse activiteiten dragen zij zorg voor de boekingen van accommodatie en transport. Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten. Bij de meeste van onze uitstappen dient, in tegenstelling tot onze wandel- en fietstochten, het inschrijvingsgeld op voorhand betaald te worden.


VZW Het Vertrek Word lid van het Vertrek ! Wij moeten immers ook de tickets op voorhand aankopen. Ik Vertrek is een reportage serie bij de AvroTros. In dit programma worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland.


Serie reportages waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden. Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederlan het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. AVROTROS is er voor iedereen. Betrokken bij de maatschappij, informeren, vermaken en verbinden we op een toegankelijke wijze vanuit een positieve visie.


We zien de voorbereidingen in Nederlan het emotionele afscheid van familie en de eerste stappen in het land van bestemming. In het programma zijn Nederlanders te zien die gedurende een half jaar worden gefilmd tijdens het opbouwen van een nieuw leven én de opstart van een eigen. Samen met zijn vrouw Anita laat hij Brabant achter zich om in het plaatsje Moncarapacho een Bed and Breakfast te beginnen. Geen sinecure, want het pand dat ze voor 380.


De komende weken is het populaire programma elke zaterdag om 20:uur te zien op NPO 1. Er zijn afleveringen met nieuwe emigranten die allemaal, op verschillende bestemmingen, hun droom g. Gisteren was in een herhaling te zien hoe Susan en Joost Almere verruilden voor Andalusië. Met jouw steun kunnen we de programma ’s maken waar je zo graag naar kijkt. Nog steeds een hele leuke gebeurtenis. Ondertussen is er veel gemoderniseerd en gerenoveerd. De beide jongste kinderen Matthijs (12) en Suusje (9) hebben het moeilijk met het vertrek.


Matthijs vindt het leuk om te gaan, maar ziet erg op tegen de Italiaanse school. Suusje ziet het helemaal niet zitten om te vertrekken uit Nederland. Na een lange zoektocht vinden ze een zwaar vervallen kasteel dat zal worden omgebouwd tot appartementen. Melkveehouder Han Reesink wordt gek van de regeltjes die het boeren in Nederland onmogelijk maken en wil emigreren naar Australië om daar een nieuw boerenbedrijf te starten. Als zoon Erwin, die ook graag boer wil worden, hierover net zo enthousiast blijkt besluiten ze de grote stap te maken.


Hier worden de banden bewaard van het Oral History Programeer dan 2. Met een aantal van die geluidsopnames bezoeken de cineasten de nazaten in Amerika van deze Red Star Line-passagiers. Zij horen die getuigenissen van hun ouders of grootouders voor het eerst. Vaak dromen zij al lange tijd over deze grote stap. Het programma volgt de gezinnen bij hun verhuizing naar het buitenlan vaak nemen ze een camping, hotel of restaurant over. Het TROS- programma Ik vertrek volgt Nederlanders die hebben besloten hun geluk te zoeken in het buitenland.


Een emigratieprogramma heet dat met een fraai woor en dat is inderdaad een goede omschrijving voor dit soort tv. Stellen of hele gezinnen worden dag en nacht gevolgd bij hun pogingen om in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. Gallyon van Vessem presenteert op oktober voor het laatst het SBS- programma Hart van Nederland.


Het vertrek programma

De zender bevestigt dat het vertrek van Van Vessem onderdeel is van hervormingen bij het. Het pand waar ze een Bed and Breakfast in willen beginnen, staat al acht jaar leeg en is onbewoonbaar. Er is geen water, geen elektriciteit, geen riolering en zelfs de ramen en deuren ontbreken.


Toch heeft Susan het ambitieuze plan om deze bouwval in drie maanden tijd om te turnen tot een sfeervol gastenverblijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts