woensdag 18 oktober 2017

Soorten gevangenissen

Tot de 16e eeuw was een gevangenis een huis van bewaring waar misdadigers wachtten op het vonnis van lijfstraffen, verbanning of doodstraf. Van een gesloten tot een open inrichting of een half-open. Meestal wordt er gekozen voor een gesloten inrichting. Ze zijn allemaal onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).


Soorten gevangenissen

Nederland kent verschillende soorten gevangenissen. Deze verzorgt in opdracht van het ministerie van Justitie de uitvoering. Gesloten, halfopen en open gevangenissen.


De gesloten gevangenissen zijn beter bekend als de ‘klassieke’ gevangenissen met alle nodige bewakingsmiddelen en veiligheidsvoorzieningen, zoals een omheiningsmuur, tralies, veiligheidsdetectie, enz. Hier brengen de gedetineerden het grootste deel van hun tijd in de cel door. Om de overbevolking tegen te gaan stelde de federale regering voorop vijf nieuwe gevangenissen te bouwen: twee in Vlaanderen, twee in Wallonië en één in Brussel.


De cellenmarkt is onvoorspelbaar De roep om veiligheid in de politiek zal leiden tot nog vollere gevangenissen. Zonder voldoende cellen is strenger straffen zinloos. Meermanscellen en elektronisch huisarrest zijn verre van ideaal. De eerste dag verdwaalden we gewoon in het complex: het is een sta een hypermoderne sta met muren eromheen.


Het is nieuw en het is groot, heel erg groot. De gevangenen moeten nu alles zelf doen, net als buiten, zelfredzaamheid. Je hebt ook tbs-klinieken, dat zijn geen echte gevangenissen maar inrichtingen voor mensen die ziek in hun hoofd zijn.


Deze soorten groeperen wetenschappers in verschillende geslachten, die elk nauw ve Vier soorten zoekopdrachten voor een officier van de correcties Volgens het Bureau of Labor Statistics verwerken correcties officieren meer dan miljoen mensen per jaar in gevangenissen en gevangenissen in het hele land. Gevangenissen zijn er in verschillende soorten , van een gesloten tot een open inrichting of een gradatie daartussen (half-open). Waar een gedetineerde terecht komt, is onder andere afhankelijk van de duur van de gevangenisstraf en de inschatting van het vluchtgevaar en maatschappelijk risico.


Na de sluiting van Robbeneiland werden andere Zuid-Afrikaanse gevangenissen belangrijk. Bij de explosie bij één van die gevangenissen in Johannesburg zouden minstens drie doden en vijftien gewonden gevallen zijn. De bus vervoerde in totaal gevangenen toen het incident plaatsvond. Wat zijn de verschillende soorten van het gevangeniswezen? Gevangenissen doorgaans variëren van minimale tot maximale veilighei en zijn vaak bedoeld om criminelen die soortgelijke strafbare feiten hebben gepleegd te huisvesten.


België telt gevangenissen , waarvan in Vlaanderen, in Wallonië en in Brussel. Een gevangenis is een groot gebouw met een heleboel cellen, dit zijn kamertjes waarin gevangenen worden opgesloten. Aan de buitenkant van het gebouw zie je al dat het een gevangenis is.


Er staat vaak een hoge muur omheen en voor de ramen zitten tralies. De cijfers die hierboven werden besproken, handelen over alle soorten gevangenissen heen. Er bestaan echter verschillende soorten gevangenissen.


Bij gevangenissen in de oorlog denkt men al snel aan onrecht en mishandeling. De werkelijkheid was veel gecompliceerder. Hoeveel vrijheden en rechten u als gedetineerde heeft, hangt ook af van het soort inrichting waar u verblijft.


In een gesloten inrichting heeft u weinig vrijheden en zware bewaking. In een halfopen of open gevangenis heeft u meer vrijheden en mogelijkheden om u voor te bereiden op de terugkeer in de samenleving. Wanneer iemand wordt veroordeeld voor een bepaald strafbaar feit, volgt er meestal een bijbehorende straf.


Soorten gevangenissen

De straffen zijn ingedeeld in hoofdstraffen en bijkomende straffen. Alle gevangenissen vallen onder de Dienst Justitiële Inrichtingen. Die hebben veel personeel in dienst, in verschillende functies.


Van bewaker tot kok tot verpleger. Een speciaal soort gevangenis is een Forensisch Psychiatrisch Centrum. Zij zijn ziek in hun hoofd en. Wat betreft het drughulpverleningsaanbod in de gevangenissen bevestigt dit onderzoek opnieuw dat een aanbod in enkele gevangenissen niet zal volstaan en dat het uitrollen.


De insluiting vindt plaats in verschillende soorten inrichtingen. Er zijn gevangenissen en huizen van bewaring voor volwassenen, die penitentiaire inrichtingen (PI) worden genoemd. Naast deze gevangenissen stelde de wet een aantal gestichten in bepaaldelijk bestemd tot verzekerde bewaring der wegens misdaad of wanbedrijf beklaagde of beschuldigde personen.


Onder deze categorie waren begrepen: Huizen van Arrest, Huizen van Justitie, Provoosthuizen en Huizen van Bewaring. Hoe ziet het leven in de Amerikaanse gevangenis eruit? Er kwamen verschillende soorten gevangenissen , die nauw samenhingen met de rechterlijke indeling die de Franse Code Pénal voorschreef: Huizen van Arrest en van Justitie (voor de bewaring van degenen die voor misdrijven en wanbedrijven waren veroordeeld), Provoosthuizen (voor veroordeelde militairen) en Huizen van Bewaring. Hasselt en Ittre kunnen elk gedetineerden.


Dus ja, ook jij Joep citroen behoort tot de laagste diersoort van het dieren rijk, je hoeft het niet te aanvaarden, maar je kan het niet verbergen, en dat kan ik bewijzen! En kom niet aanzetten met praatjes over rassen of kleur, want het geldt voor de gehele menshei voor alle soorten ! Gevangenissen meestal over een variëteit aan gevangene diensten dat degenen die zijn opgesloten profiteren. Ze kunnen ofwel helpen gedetineerden zich comfortabel voelen, terwijl opgesloten, of hen voor te bereiden op het leven buiten van opsluiting.


Top gevaarlijkste gevangenissen van de wereld Elke gevangenis is een verschrikking, binnen de muren van een gevangenis houdt criminaliteit bijna altijd stand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts