dinsdag 19 september 2017

Alleenstaande moeder fulltime werken

Alleenstaande moeder fulltime werken

Soms in het weekend en regelmatig een avond door, al helemaal. Nederland staat door stagnerende groei niet meer in de top. Inkomen alleenstaande bijstandsmoeder versus werkende alleenstaande moeder Regelmatig zijn er berichten dat bijstandsmoeders het zo ontzettend slecht hebben op financieel vlak. Ook bij ons een ex die roept geen geld te hebben en nu maar eens even alles goed uitgezocht. Ik ben heel blij dat die toeslagen er zijn voor alleenstaande moeders want als ik die niet had zou ik gewoon fulltime moeten gaan werken en dat zou ik vreselijk vinden voor mijn zoontje.


Alleenstaande moeder fulltime werken

Russel, jij kiest er zelf voor om die 1euro per maand in je paarden te steken en niet op een spaarrekening te zetten. Ik ben fulltime van huis, vier dagen aan het werk op mijn stageplek, één dag terug in de schoolbanken. Mijn kinderen moeten daardoor vier dagen in de week naar de opvang en een dag naar oma. Mijn vriend werkt namelijk ook fulltime. En ja, ze hebben het naar hun zin op de crèche.


Blije koppies bij het wegbrengen en ophalen. Gevolgen van stoppen met werken Beslis je een tijdje helemaal te stoppen met werken om je volledig aan de zorg voor je kind te wijden, dan loop je de zogenaamde arbeidskorting mis van € 1. Deze belastingaftrek geldt namelijk voor iedereen die werkt, in een baan of als zelfstandige. Op dit onderwerp kom ik nog wel eens terug in een aparte blog.


Wanneer ik dan een alleenstaande moeder zou zijn, zou ik het met dat salaris misschien wel redden, maar misschien ook niet. Partime werken als alleenstaande moeder - Viva. Alleenstaande moeder en werk of geen werk. En geloof me, die dachten daar echt wel wat van, omdat het niet heel gebruikelijk was om fulltime te werken en je kind dan in haar uppie te laten lunchen thuis (toen was ik al elf, hoor. Voor die tijd moest ik gewoon overblijven).


Ik las wat oude topics door over ( fulltime ) werken en een hond nemen. Veruit de meeste mensen vonden het niet kunnen. Daaruit kan ik opmaken dat een alleenstaande geen hond zou kunnen hebben, tenzij je speciale voorzieningen treft.


Alleenstaande moeder fulltime werken

We kunnen tenslotte niet allemaal op een uitkering teren, dus er moet worden gewerkt. Fulltime thuis werken is daarom misschien af te raden, een gulden middenweg is beter. Reken er maar op dat het niet eenvoudig zal worden. Het is hard werken , je toekomst is onzeker en je moet met verschillende regels, documenten en vergunningen in orde zijn. Als alleenstaande moeder met een ( fulltime ) baan heb je het waarschijnlijk retedruk.


Alles zelf doen is GEEN OPTIE. De buurman, vrienden en kennissen om hulp vragen wel. Opa kan écht met jouw zoon naar de kapper.


Die moeder van acht huizen verder neemt je dochter graag even mee naar musicalles. Ze is opgeleid verloskundige, maar werkte achtereenvolgens een tijdje in een beenhouwerij, en daarna als poetsvrouw. Dit laatste omdat ze haar uren dan kon afstemmen op de zorg voor haar kinderen. Hier worden vacatureadvertenties weergegeven die aan jouw zoekopdracht voldoen. Indeed wordt mogelijk door deze werkgevers betaald om Indeed gratis te houden voor werkzoekenden.


Ik moet helaas fulltime werken om rond te komen en sta er helemaal alleen voor. Met de kinderen gaat het goe ze willen alleen continu bij mij zijn en willen meer tijd met mij. Ik weet dat ik ze tekort doe door zoveel te moeten werken. Zij moeten dan naar de opvang en naar.


Als de alleenstaanden echter wel werken , hebben zij vaker een fulltime baan dan de moeders met partner. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd. Over een ding zijn de moeders onder mijn vriendinnen het eens: Ze hebben de combinatie moederschap en een baan van tevoren zwaar onderschat, maar uiteindelijk vonden ze er wel een modus in.


Van ons vrouwen wordt natuurlijk ook nog al wat gevraagd. Wat ik als alleenstaande moeder nooit terug zal verdienen met werkdagen en zal betekenen dat ik als alleenstaande moeder fulltime moet gaan werken. De werkstage is voor 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts