donderdag 21 september 2017

Functie van komma

Functie van komma

De informatie aan weerszijden wordt door het gebruik van de puntkomma sterk met elkaar verbonden, veel sterker dan wanneer er een punt gebruikt zou zijn. Bij gebruik van een komma is het verband tussen de twee zinsdelen nog sterker. Puntkomma of komma De komma geeft een nauwer verband aan tussen de deelzinnen dan de puntkomma.


Functie van komma

We hebben een mooie zomer geha waarbij vooral augustus eruit sprong. Beginnen jullie maar alvast, want ik sta nog in de file. Je moet zo’n kuur helemaal afmaken, omdat de klachten anders terug kunnen komen. Punt vervangen voor komma in Excel Robin Peek. Samenvoegen van kolommen in Excel.


Sleep indien nodig de AutoFill- functie van deze cel naar het bereik dat u nodig hebt. Het volgende voorbeeld van de functie AFRONDEN, waarmee het getal in cel Awordt afgeron toont de syntaxis van een functie. Met tekst kan een spreadsheetprogramma niet rekenen.


Je bent onderdeel van het RQ team voor alle Lines of Service binnen PwC NL en als Manager houdt jij je bezig met taken op het gebied van risk management, borging van kwaliteit en Compliance. Het belang van ‘Quality, Risk Management en Compliance’ is evident voor PwC als professionele dienstverlener. In de mediamix is e-mail nog altijd een van de meest krachtige middelen om de consument te bereiken.


Het is de kunst om de consument op het juiste moment de juiste content aan te bieden. Het dagelijks aanbieden van de juiste content vanuit onze sterke merken aan al onze klanten. Op het numeric gedeelte van mijn toetsenbord wil ik een komma verkrijgen in plaats van een punt. Wanneer op welke plaats komma ’s gebruikt moeten worden, hangt af van het zinsverband.


Functie van komma

Er zijn echter wel enkele algemene uitgangspunten. Die zijn gebaseerd op conventies: de vaste gewoonten van een meerderheid van de ‘zorgvuldige’ taalgebruikers. Het belangrijkste uitgangspunt is dat een komma een lezer moet helpen. We gebruiken de puntkomma in twee gevallen: 1. De waarde van het leesteken ligt ergens tussen de punt en de komma.


De puntkomma heeft een dubbele functie : afsluiten van een mededeling (zoals de punt) èn aangeven dat er een mededeling volgt die nauw samenhangt met de vorige (zoals de komma ). In welke taal je ook schrijft, de regels voor kommagebruik leiden maar al te vaak tot verwarring en zelfs tot heftige discussies, zoals bijvoorbeeld over de vraag of je vóór het laatste onderdeel van een opsomming wel of. Je ziet in opsommingen trouwens ook vaak een komma. Maar als sommige delen van de opsomming zelf al een komma hebben, is een puntkomma duidelijker.


Beletselteken () De puntjes die vaak gebruikt worden om aan te geven dat daar iets is weggelaten, heten het beletselteken. Een uitbreidende bijvoeglijke bijzin (5), die door een komma wordt gescheiden van het antecedent, is een toegevoegde mededeling. Een beperkende bijzin (6), die niet door een komma wordt gescheiden van het antecedent, geeft een nadere beperking of precisering van wat het antecedent aanduidt: (5) De eik, die al eeuwen oud is, is door de bliksem. Met een komma op de juiste plaats laat je de lezer zien hoe een zin gestructureerd is. Vergelijk bijvoorbeeld de volgende zinnen: Toen Tim Berners-Lee dertig jaar geleden het internet bedacht had hij het wijdverspreide misbruik van vandaag niet voorzien.


Dit is een van de voornaamste afknappers voor degene die jouw brief beoordeelt. Te grote of dikke letters, een onleesbaar lettertype of een verkeerd gebruik van komma ’s en punten kunnen er allemaal voor zorgen dat jouw brief linea recta in de prullenbak belandt. Voeg rijen of cellenkolommen samen in een cel met spatie, komma of andere scheidingstekens door de door de gebruiker gedefinieerde functie. In Excel kunt u ook een door de gebruiker gedefinieerde functie maken om cellen van rij of kolom te combineren in een cel met spaties of opgegeven markeringen.


Als aantal_decimalen kleiner dan is, wordt het getal afgerond op de waarde links van het decimaalteken. Als u altijd naar boven (verder van nul af) wilt afronden, gebruikt u de functie AFRONDEN. LDL-cholesterol wil graag binden aan de vaatwand van slagaders.


Daar zorgt het voor verdikking van de vaatwand. Verdikking van de vaatwand is ongunstig, want dat kan tot hart- en vaatziekten leiden. Bewegen, buikvet en voeding spelen een rol in de hoogte van de LDL-spiegel van het bloed.


Als je eerst in de celeigenschappen van de kolom waarin de cijfers staan aangeeft dat het Tekst is, dan worden de cellen als tekst behandeld ook al staat er in cijfer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts