dinsdag 5 september 2017

Soorten depressie

Soorten depressie

Maar er zijn ook verschillende soorten depressie. Bijvoorbeeld depressie na de bevalling, seizoensgebonden depressie of een zogenaamde dysthyme stoornis, die wel langdurig is maar minder heftig. Een depressie betekent niet voor iedereen hetzelfde. Er zijn dus ook verschillende vormen van depressie. Soms gaat een depressie samen met andere psychische problemen.


De wanen komen wat betreft de inhoud vaak overeen met de depressie. Dit type depressie kan voorkomen bij vrouwen die net een kind hebben gekregen. Samen psychische gezondheid verbeteren.


Ruim procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad. MIND wil psychische problemen voorkomen, mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip. In combinatie met problemen als verminderde eetlust, slapelooshei weinig energie, vermoeidhei concentratieproblemen, besluitelooshei lichamelijke onrust en gedachten over de dood of zelfdoding.


Maar dat betekent niet dat elke depressie hetzelfde is. Een majeure depressie is dus een éénmalige periode, die kan duren van een aantal weken tot eventueel jaren. Als er zich meerdere episodes voordoen, valt dit onder andere soorten depressie. Soorten depressie : dysthyme stoornis?


Deze vorm van depressie is minder erg als de bovenstaande soort depressie. Denk hierbij aan de duur van de depressie , de intensiteit of de kenmerken. Soms is het lastig om te zien wat voor soort depressie iemand heeft.


Dat heeft te maken met de algemene depressie kenmerken die bij vrijwel iedere depressie voor komen. Over het algemeen onderscheidt men in de psychologie de volgende sub-typen of soorten depressies: Lichte depressie. Je hebt mogelijk een lichte depressie als je een aantal depressieve klachten voor een korte periode hebt.


Wat veel mensen ook niet weten is dat een depressie verschillende vormen heeft. Major depressieve stoornis Dit is de meest bekende stoornis als mensen het over een depressie hebben. De naam SSRI staat voor Selective Serontonin Reuptake Inhibitor, in het Nederlands: selectieve serotonine heropname remmer.


De medicijnen vertragen de (her)opname van serotonine. Depressie is een benaming voor een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of zware neerslachtigheid. In Nederland hebben jaarlijks ongeveer 800. Hindert depressie je leven?


Hier kan je aan de slag om weer beter vooruit te kunnen. Je wilt werken aan je depressieve klachten en je wilt dat zelfstandig doen. Dat kan kosteloos en anoniem. Dit online zelfhulpprogramma geeft je handvaten om je stemming te verbeteren. Gemiddeld duurt een depressie acht maanden, maar er zijn grote verschillen.


Soorten depressie

De een lijdt jarenlang aan milde symptomen van een depressie , de ander kampt eenmalig met een zeer ernstige depressie. In plaats van somber en futloos zijn depressieve kinderen vooral prikkelbaar en druk. Daarnaast denken ze vaak negatief en kunnen ze zich snel schuldig en onbemind voelen. Vrouwen die een grote depressie hebben in de weken en maanden na de bevalling, kunnen peripartum depressie hebben.


Antidepressiva medicijnen kunnen op soortgelijke wijze helpen bij de behandeling van ernstige depressie die niet verband houdt met bevalling. Er bestaan verschillende soorten depressies. De behandeling van depressie verschilt op basis van welke soort depressie je hebt. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten depressies en hun symptomen.


Hou wel in je achterhoofd dat het voor een goede diagnose verstandig is om een professional te raadplegen. Lees hier meer over werking en bijwerkingen. Wat een depressie is kan op veel manieren opgevat worden.


Bijvoorbeeld somberheid na een bevalling, winterdepressie, dan wel een dysthyme stoornis. Ook kennen we zoiets als een bipolaire of manisch-depressieve aandoening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts