donderdag 7 september 2017

Bloemstuk maken met takken

Bloemstuk maken met takken

Please try again later. Video- Goedkoop bloemschikken met takken uit de tuin. Goedkoop bloemschikken, soms is er niets heerlijkers dan dat je met veel materialen uit de natuur en maar een paar bloemen uit de bloemenwinkel een mooi bloemstuk kan maken met veel volume! Hangende bloemstukken met takken als basis, kun je eenvoudig zelf maken met foambloemen en decoratiemateriaal. Met kerstgroen en kerstballen erbij kun je er een mooi kerststukje van maken.


Dode takken in bloemstuk verwerken. Je kan dode takken perfect verwerken in een leuk bloemstuk ! Hoe kan je van dode takken een mooi bloemstuk maken ? Met dode takken kan je zeker een leuk bloemstuk maken ! Een origineel bloemstuk ? Verwerk dode takken in je bloemstuk ! Dat heb je niet als je plat mos gebruikt. Ik stop het bolmos er los tussen, maar als het niet blijft zitten zou je het nog met krammetjes kunnen vastzetten.


Esther heeft de winter in haar hoofd. Als het buiten nog niet sneeuwt, dan zorgt ze zelf wel voor binnensneeuw! Met handenvol laat ze nepsneeuw over het bloemstuk neerdalen. Na het maken van mijn waaierboeket en het bloemstuk met de trosroosjes geklemd tussen het vilt had ik nog een aantal bloemen over die te kort waren om te verwerken of die afgebroken waren.


Bloemstuk maken met takken

Met dergelijke overschotjes kan je al gauw een mini-boeketje maken. Met opstaande ran bloemstuk maken van takken. De takken die we uit het bos hebben meegenomen hebben eerst een poosje buiten gestaan, dus hl lichtroze en groen en wit.


Stap 1: Allereerst ga naar buiten en maak een mooie wandeling door het bos, sprokkel takken en bladeren van de grond want hiermee kun je de meest creatieve dingen maken ! Knip de grote takken met de snoeischaar in stukken, je hebt nu de basis voor jouw bloemstuk. Vergelijkbare zoekopdrachten voor bloemstuk met takken. Het droge, oude hout van de winter in combinatie van de frisse jonge bolbloemen van de lente is wat ons zo verrukt. Bloemschikken met takken en bolletjes. Kerst instructievideo hoe kerststuk maken.


Bloemstuk maken met takken

Pak de takken bij elkaar en draai aan iedere kant van de takkenbos het wikkeldraad in een lus stevig om de takken. Worteltaart, glaasjes cheesecake met kersen, scones met jam en lemoncurd. Crobabladeren met decospelden. De 2de kegel met mos omwikkeld en daarna sterretjes met lijmpistool op kleven. De witte kegel eerst met kunstsneeuw bestrijken en daarna met stuifsneeuw bestrooien.


De grote kegel wordt met lijm besmeerd en dan legt men dennennaalden op een krant en rolt de kegel erover. Opnieuw wat lijm en herhalen. Bevestig het kapje dan met. En dan op de laatste foto zie je het prachtige eindresultaat!


Pompoen bloemstukjes maken Ook Winnie van Oorschot werd geïnspireerd door dit leuke pompoen bloemstuk ! Stap voor stap dit bloemstuk maken. Leg de oase in water totdat het steekschuim is volgezogen. Duw de oase nooit onder water, dan ontstaan er luchtbellen.


Snijd de oase op maat en plaats dit steekschuim in de pot. Doe met een lijmpistool wat lijm op een van de houten schijfjes en leg een ijzerdraadje in de lijm. Dus staan we nu met armen vol slootwalbegroeiing in een ander weiland dat keurig kort wordt gehouden door de vijf schapen die hun koppen oprichten en nieuwsgierig komen kijken wat we aan het doen zijn. Nou, ooien, we zijn bij stap van het maken van een fors bloemstuk. We maken eerst een bundel van een stuk of vijf polygonen.


Zo kun je met anthuriums, duizendknoop (polygonum) en staalgras een decoratief en bijzonder bloemstuk schikken. In de instructievideo wordt uitgelegd welke plantaardige materialen je voor het bloemschikken kunt gebruiken en hoe je daarmee moet werken om zo’n schikking te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts