maandag 4 september 2017

Bijenvriendelijke gemeente 2018

Bijenvriendelijke gemeenten - bijensymbolen. Inschrijven is gratis voor de leden-gemeenten van de VVOG. Niet-leden gemeenten betalen een registratierecht van 20euro.


Welke gemeentes zijn al bijvriendelijk? LEZING: Vanavond om 20. Een bijenvriendelijke tuin” door Eddie Vets. Met een bij-vriendelijke tuin help jij de bijen om te overleven.


Eddy Vets geeft tips hoe je je tuin bij-vriendelijk kan inrichten en hoe je je steentje kan bijdragen tot het behoud van de meer dan 3soorten bijen die we in Vlaanderen nog rijk zijn. Abonneer op ons kanaal, zodat je geen enkele video mist. Zo kom je meer te weten over Utrecht, verhalen van inwoners, werkzaamheden aan de busbaan Transwijk. In de door de gemeentesecretaris Bert.


Bijenvriendelijke gemeente 2018

Gemeente Aartselaar, Aartselaar, Belgium. Dit is de officiële facebookpagina van het. Explore this photo album by zonnekind. De gemeente ontving een geldprijs voor de aankoop. Geen medewerker bij de gemeente ? Stimuleer dan je gemeente om bijvriendelijk te worden door dit formulier in te vullen.


Benieuwd welke gemeenten zich al inzetten voor hun zoemende inwoners en zijn erkend als Bijvriendelijke gemeente ? Meld je gemeente aan voor de incompany cursus ‘Laat jouw gemeente zoemen. Arboricoltura Urbana-Arboriculture and Urban Forestry di Francesco Ferrini. Startpagina van de week van de bij: hoe maak je een bijenrestaurant, activiteiten,. Ook in de toekomst engageert Beveren zich om de bijenpopulatie een handje toe te steken.


Samen met alle inwoners willen we immers een tandje bijsteken voor een duurzame gemeente. Waarom de bijen helpen? Het kapitalisme versus de aarde’. De Vlindertuin zelf is al een prachtige plek voor vlinders, vol nectarplanten en met een bloemenakker die dit jaar weer volop in bloei staat.


Maar het is ook een inspiratietuin, met planten en ideeën om ook uw eigen tuin vlinder-vriendelijk te maken. Uncategorized kleinkinderen, werk in de tuin …in de tuin. Daarna zijn er tussen politieke partijen afspraken gemaakt over het vormen van een nieuw dagelijks bestuur van de gemeente.


Bijenvriendelijke gemeente 2018

Zo konden gemeenten die onder andere lovenswaardige bloemeninitiatieven, nieuwe groenprojecten of voorbeeldstellende pesticidenvrije projecten hebben, kandideren. Hierbij werd Oosterzele genomineerd als bijenvriendelijke gemeente. De Vlaamse Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) beloonde de gemeente voor haar actieplan om de bijen te ondersteunen. Naast koeien en schapen zal je hier niet veel boerderijdieren meer vinden, maar de kleine diertjes doen het hier wel goed.


Wandel zeker eens langs de Zoutelaan. Knokke-Heist levert veel inspanningen om de titel van de meest bijenvriendelijke gemeente te behouden. Ook de burgemeester deed dat. Lippens gaf verder aan bijzonder blij te zijn met het bijenthema gezien Knokke-Heist een bijenvriendelijke gemeente is. Hij zei ook, dat de ganse gemeenteraad steeds achter het Rode Kruis staat.


Beernem is dit jaar de bijenvriendelijkste gemeente van Vlaanderen. Met de Groene Lente wil VVOG openbaar groen promoten door interessante, creatieve en vernieuwende groenprojecten in de kijker te plaatsen. The conference fee is €2(Early bird tariff €275).


Deze bijdrage van de gemeente Rijswijk is tevens een voorwaarde voor fondsen om ook aan dit project bij te dragen. Een gemeente kan veel doen om te zorgen dat de wilde bijen het nog beter doen. Bekijk op deze pagina wat jouw gemeente kan doen.


In- en uitwijking in Vlaamse steden en gemeenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts